<!–

–>

Șapte state sunt implicate în salvarea ostaticilor

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

Problemele au apărut când nava sub pavilion elveţian, care transporta cereale, a ajuns în Nigeria. Plecase din Rusia şi a acostat sâmbătă în portul Hartcourt. Acolo, persoane necunoscute au urcat la bord şi au răpit 12 din cei 19 membri ai echipajului.

Autoritatea maritimă nigeriană a anunţat că navigatorii răpiţi sunt originari din România, Filipine, Slovenia, Ucraina, Croaţia şi Bosnia-Herţegovina. Autorităţile se aşteaptă ca răpitorii să ceară răscumpărare.

Zona Nigeriei este una de risc, din cauza numeroaselor acte de piraterie şi jafuri armate. Pentru siguranţa navigatorilor, este indicat ca navele să aibă pază la bord, iar echipajele să îşi ia măsuri de precauţie.

Din acest motiv, cei mai mulţi navigatori refuză să încheie contracte de muncă bine plătite, dacă rutele maritime pe care trebuie să le tranziteze implică astfel de zone de risc.

Răpirile reprezintă o problemă majoră în Nigeria, unde activează nestingherit grupări teroriste. Țara, dealtfel, este pe lista alertelor de călătorie emisă de MAE. Potrivit autorităților, în Delta Nigerului continuă să se înregistreze răpiri şi acte de piraterie îndreptate împotriva navelor comerciale.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Șapte state sunt implicate în salvarea ostaticilor ...