Șoferii de camioane care doresc să treacă granița în Ungaria, prin vama Nădlac II, din județul Arad, sunt nevoiți să aștepte, luni, patru ore pentru a li se verifica documentele. Aglomerație este și la celelalte puncte de trecere a frontierei din vestul țării.

Potrivit aplicației de monitorizare a traficului la graniță, dezvoltată de Poliția de Frontieră, luni, la punctul de trecere a frontierei Nădlac II, din județul Arad, timpii de așteptare au crescut la patru ore pe sensul de ieșire din țară pentru camioane.

Conform reprezentanților Poliției de Frontieră Arad, la vama Nădlac II se lucrează, luni, pe patru artere, pe sensul de ieșire pentru automarfare.

De asemenea, aglomerație este și la celelalte puncte de trecere a frontierei din vestul țării. Astfel, la vama Vărșand, tot din județul Arad, șoferii de camioane așteaptă 60 de minute pentru a li se verifica documentele, fiind deschise două artere pe sensul de ieșire din țară, la vama Petea, din județul Satu Mare, timpii de așteptare au crescut la 150 de minute și se lucrează pe două artere, iar la vama Borș, din județul Bihor, se așteaptă 170 de minute, fiind deschise trei artere.

“La toate aceste puncte de trecere a frontierei se lucrează la capacitate maximă pe sensul de ieșire din țară. Aglomerația este din cauza restricțiilor impuse în weekend pe teritoriul Ungariei, nu sunt probleme deosebite”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Bihor, Laura Bondar.

Timpii de așteptare au crescut la punctele de trecere a frontierei din vest, luni, pe sensul de ieșire din țară pentru camioane, ca urmare a faptului că în weekend traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricționat pe teritoriul Ungariei.

Poliția de Frontieră recomandă șoferilor să folosească și alte puncte de trecere a frontierei, pentru a nu se crea blocaje.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv