Ambasadorul Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, a respins duminică acuzațiile Iranului privind responsabilitatea Washingtonului și a aliaților săi din Golf pentru atacul comis sâmbătă în cursul unei parade militare desfășurate în orașul iranian Ahvaz, relatează site-ul agenției Reuters.

Președintele iranian Hassan Rouhani a acuzat mai multe țări, inclusiv Statele Unite, că ar fi responsabile pentru incidentul comis sâmbătă.

“A înțeles că oamenii protestează, toți banii care ajung în Iran sunt investiți în domeniul militar, regimul și-a oprimat proprii oameni pentru mult timp și are nevoie să își dea seama de unde a pornit totul”, a declarat Nikki Haley.

“Poate să ne învinovățească oricât. Tot ce trebuie să facă este să se uite în oglindă”, a adăugat aceasta.

Cel puțin 29 de persoane au fost ucise, iar alte 60 au fost rănite în urma atacului armat produs sâmbătă în cursul unei parade militare desfășurate în orașul iranian Ahvaz.

“SUA încearcă să cauzeze haos și neliniște în țara noastră pentru a se putea întoarce aici, dar acestea sunt doar vise și nu își vor atinge niciodată scopurile”, a declarat Rouhani.

Nikki Haley a reiterat faptul că Statele Unite nu vor să declanșeze o schmbare a regimului de la Teheran.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/sua-resping-acuzatiile-iranului-privind-responsabilitatea-washingtonului-pentru-atacul-comis-sambata-51273.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/sua-resping-acuzatiile-iranului-privind-responsabilitatea-washingtonului-pentru-atacul-comis-sambata-51273-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv