<!–

–>

Spital plutitor în Venezuela

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

“Arca Păcii”, cum este denumit vasul-spital, a ajuns în portul de lângă capitala Caracas. Chinezii au fost întâmpinați cu dansuri populare și o delegație condusă de ministrul Apărării.

Vladimir Padrino Lopez, ministrul venezuelean al Apărării:  Am vizitat vasul şi i-am văzut capacităţile şi tot ce poate să ofere în termeni de asistenţă medicală.

Guan Bai Lin, căpitanul vasului Arca Păcii: “Arca Păcii a venit în Venezuela ca parte dintr-o operaţiune umanitară coordonată cu autorităţile locale, şi care va include şi schimburi culturale şi academice.”

Timp de o săptămână, medicii chinezi vor oferi consultații și tratamente gratuite tuturor venezuelenilor care au nevoie de îngrijiri.

Arca Păcii s-a oprit în Venezuela în cadrul unui turneu mondial în 11 state, denumit “Misiunea Armoniei”. Este doar a doua oară în istore când vasul ajunge în America Latină și vine la o săptămână după vizita la Beijing a președintelui Maduro, unde a semnat cu omologul său investiții de 5 miliarde de dolari și s-a angajat să crească exportul de petrol către China până la 1 milion de barili pe zi.

Peste două milioane de venezueleni au plecat din țară, unde criza economică a dus la o gravă lipsa de alimente și medicamente. În ultimul an, venezuelenii au pierdut în medie 11 kg în greutate din cauza foametei.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Spital plutitor în Venezuela ...