Administrația Donald Trump are în vedere limitarea accesului la cartea verde, statutul de rezident permanent în Statele Unite, pentru imigranții care beneficiază de ajutoare sociale, o măsură care provoacă îngrijorare, relatează duminică AFP.

Ministerul Securității Interne a declarat într-un comunicat sâmbătă că, potrivit noii măsuri avute în vedere, a fi beneficiar sau a primi ajutor social ar putea fi văzut ca un “factor negativ” pentru cei care doresc să devină rezidenți permanenți în SUA.

“Această propunere va institui o lege adoptată de Congres care are drept scop să încurajeze autonomia imigranților și să protejeze resursele limitate, asigurând că aceștia nu vor deveni probabil o povară pentru contribuabilii americani”, a declarat ministrul securității interne, Kirstjen Nielsen.

Anunțul marchează o nouă serie de măsuri luate de guvernul american împotriva imigrației. Donald Trump a făcut din înăsprirea legislației privind imigrația un punct forte al campaniei și președinției sale, notează AFP.

Imigranții candidați pentru cartea verde, un program care permite stabilirea în Statele Unite, trebuie să demonstreze deja că nu vor deveni o “povară publică” și vor produce sumele pe care le-au primit deja din ajutoare sociale.

În plus, prin această nouă reglementare, o gamă largă de avantaje nonpecuniare ar putea descalifica candidaturile, precum bonurile de masă, ajutoarele pentru locuințe și, cu unele excepții, Medicaid, asigurarea de sănătate pentru persoanele cele mai modeste.

Administrația a estimat că această nouă regulă s-ar aplica în cazul a circa 382.200 de imigranți care solicită în fiecare an statutul de rezident permanent în SUA.

Măsura ar afecta în principal imigranții cu acte în regulă sau persoanele care doresc să intre în Statele Unite pe cale legală, deoarece imigranții fără acte sunt deja neeligibili pentru majoritatea acestor ajutoare sociale.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/administratia-trump-intentioneaza-sa-restranga-accesul-la-cartea-verde-pentru-imigrantii-care-primesc-ajutoare-sociale-51272.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/administratia-trump-intentioneaza-sa-restranga-accesul-la-cartea-verde-pentru-imigrantii-care-primesc-ajutoare-sociale-51272-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv