Fostul premier Dacian Cioloș a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că nu vede utilitatea referendumului pentru redefinirea familiei și, după părerea sa, banii cheltuiți pentru organizare sunt „bani pierduți”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dacian Cioloș a fost întrebat, într-o conferință de presă, dacă va merge la referendumul din 6-7 octombrie, pentru redefinirea familiei, fostul premier declarând că nu îi vede utilitatea și că altele sunt problemele care ar trebui discutate, astfel că nu va participa.

„Problema căsătoriei între un bărbat și o femeie e deja legiferată. Există deja în Codul Familiei. Acest referendum nu aduce nimic nou din perspectiva aceasta a dreptului unui bărbat de a se căsători cu o femeie și a dreptului unei femei de a se căsători cu un bărbat. Din punctul meu de vedere, protecția familiei tradiționale ar trebui să se traducă prin măsuri economice, prin măsuri fiscale, prin măsuri sociale, prin care familiile să fie ajutate, tinerii să fie ajutați să se căsătorească, să aibă o locuință, să aibă locuri de muncă unde să fie bine plătiți, să poată să facă copii, pe care să îi poată întreține. Acestea ar fi măsurile care ar putea proteja și stimula familia. Acest referendum nu văd ce ar putea aduce în plus, nici dezbaterea, cum e organizată și politizată. De aceea nici nu vreau să particip la această dezbatere, pentru că ea e politizată din păcate. Nu văd utilitatea acestui referendum. Sunt bani pierduți”, a spus Dacian Cioloș.

Fostul premier crede că multe partide se poziționează „ipocrit” de o parte sau alta a familiei tradiționale, pentru că la mijloc este o masă de alegători.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/ciolos-despre-referendumul-privind-redefinirea-familiei-nu-ii-vad-utilitatea-sunt-bani-pierduti-51257.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/ciolos-despre-referendumul-privind-redefinirea-familiei-nu-ii-vad-utilitatea-sunt-bani-pierduti-51257-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv