Conducerea Spitalului Județean „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a declanșat o anchetă internă după ce părinții unui bebeluș au scris pe Facebook că acesta a fost infectat cu o bacterie în timp ce era internat. Aceștia nu au depus și o sesizare la unitatea medicală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul Spitalului Județean „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Vasile Pop, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că stafilococul auriu, despre care se vorbește, nu este un germen ucigaș, putând fi transmis atât de mămica bebelușului, cât și de personalul medical.

„Am declanșat o anchetă internă la nivelul spitalului, facem teste, verificări, sterilizare, tot personalul legat de acest incident va fi testat, pentru că germenele poate rămâne în organismul omului o perioadă lungă, în anumite condiții. Sunt lucruri aproape normale, au fost și vor fi astfel de probleme în spital. Noi suntem purtători sănătoși de anumiți germeni, stafilococul auriu nu este un germen ucigaș, sunt exagerări. Atât mămica bebelușului cât și personalul pot fi purtători sănătoși ai acestui stafilococ, iar copilul l-a luat, fiind un organism fără apărare imunologică bună, iar cei mici sunt mai susceptibili la a face astfel de infecții cutanate. Nu sunt septicemii, nu sunt lucruri atât de grave cum pe prezintă unii, nu este infecție intraspitalicească, este o banală afecțiune cutanată a unui nou născut. Nu a fost depusă la noi nicio sesizare”, a spus Pop.

Acesta a subliniat că a solicitat și intervenția DSP Maramureș în verificarea situației, pentru a se depista de unde a apărut germenul respectiv.

Ancheta internă în spitalul din Baia Mare a fost declanșată după ce părinte a postat pe Facebook imagini cu copilul său născut în 14 septembrie, spunând că acesta „se zbate cu microbi colectați din spital” și că a luat decizia de a pleca din România.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv