Donald Trump și Jeff Sessions / FOTO: Captură YouTube

<!–

–>

“Aş spune că Jeff (Sessions) ar trebui să ancheteze” pentru a descoperi “cine este autorul acestui articol, pentru că eu cred că este o reală problemă de securitate naţională”, a precizat şeful statului într-un interviu acordat la bordul avionului prezidenţial Air Force One.

Miercuri, cunoscutul jurnal newyorkez a publicat în paginile sale un articol de opinie cu titlul “Fac parte din rezistenţa din cadrul administraţiei Trump”, în care un membru al administraţiei a povestit, sub protecţia anonimatului, cum el şi alţii încearcă să lupte din interior împotriva “celor mai rele intenţii” ale unui preşedinte cu un stil de a conduce “meschin” şi “ineficient”.

Articolul (disponibil aici) arată că în cadrul administraţiei SUA există oameni care încearcă să obstrucţioneze o parte din intenţiile preşedintelui Donald Trump. Cei implicaţi consideră că prima lor datorie este cea faţă de ţară, susţine autorul.

De atunci, furia celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite creşte zilnic. El a cerut New York Times, despre care afirmă frecvent că este “fake news”, să dezvăluie numele “laşului” care a scris articolul.

Relaţiile dintre Donald Trump şi procurorul general al SUA sunt tensionate. Preşedintele l-a criticat deseori în public pe Jeff Sessions. Îi reproşează în special că s-a recuzat în ancheta rusă privind suspiciunile de înţelegere secretă între echipa de campanie a lui Trump şi Moscova.

rootstireaActualitate/Esential
...