<!–

–>

Virusul West Nile a mai făcut o victimă

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Institutul Cantacuzino a confirmat că doi dintre oamenii care au murit în ultimele 24 de ore la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova erau infectaţi cu virusul West Nile. Este vorba de un bărbat de 83 de ani care suferea de mai multe boli și de o femeie din comuna Poiana Mare, ultima din acest bilanţ tragic.

Alţi doi oameni din Olt au pierit în ultimele 24 de ore, tot din cauza acestui virus necruţător.

Alte șase probe din Dolj au fost trimise în această săptămână la București, pentru a fi analizate. Din luna mai și până acum au fost confirmate 22 de cazuri. Virusul afectează persoanele cu o vârstă înaintată și este extrem de periculos dacă persoana în cauză suferă și de alte boli.

De la debutul sezonului cald, când au apărut țânțarii, aceştia au transmis virusul West Nile la 14 persoane din Olt şi 22 din Dolj. La nivel național au fost confirmate peste 117 de cazuri de persoane infectate cu West Nile. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în județul Dolj, iar cele mai multe decese în județul Iași. Virusul nu se transmite de la om la om și nu afectează copiii mai mici de 15 ani.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Virusul West Nile a mai făcut o victimă ...