Polițiștii din Brăila au prin trei cetățeni care au furat carne de porc dintr-o societate comercială unde peste 35.000 de animale au fost eutanasiate din cauza pestei porcine.Este vorba despre două incidente separate care s-au produs în localitatea Tichilești, iar hoții s-au ales cu dosar penal.

Polițiștii brăileni i-au prins pe cei trei hoți în timpul unei acțiuni care s-a desfășurat în zonele afectate de pesta porcine africane, în vederea identificării produselor de origine animală cu risc de transmitere a virusului.

Unul dintre bărbați a fost prins de polițiști în timp ce transporta o cantitate de carne de porc în portbagajul mașinii, iar ceilalți doi au fost găsiți într-un autobuz.

Polițiștii au stabilit că întreaga cantitate de carne provine din complexul de la Tichilești, unde peste 35.000 de animale au fost eutanasiate din cauza pestei porcine.

„În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat și desfășurat o acțiune, pe raza comunelor Gropeni și Tichilești, în vederea identificării produselor de origine animală cu risc de transmitere a virusului pestei porcine africane. În urma desfășurării acțiunii, polițiștii l-au depistat în trafic, pe DJ 212, pe la intrarea în localitatea Tichilești, pe un bărbat, în vârstă de 37 de ani, în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 9 kg de carne de porc. De asemenea, tot pe raza comunei Tichilești au fost depistați și doi consăteni, cu vârste de 48 și 44 de ani, care călătoreau cu autobuzul și aveau asupra lor cantitatea totală de 15 kg de carne de porc. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că aceste cantități de carne ar fi fost sustrase din incinta unei societăți comerciale, declarată în stare de carantină”, a anunțat Biroul de Presă al IPJ Brăila.

Conform legii, carnea de porc a fost confiscată și predată Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brăila.

În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de răspândire a bolilor la animale sau plante și furt.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv