O femeie în vârstă de 75 de ani, din Dolj, diagnosticată cu virusul West Nile, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. Femeia suferea și de alte boli, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ștefan Popescu, a declarat pentru MEDIAFAX că femeia de 75 de ani era internată la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Craiova și a murit în urmă cu două zile, la cinci zile după internare.

”Azi am primit rezultatul testului de la București, care confirmă că a fost infectată cu virusul West Nile. Ea s-a internat pentru manifestări de tip meningită cu lichid clar și s-au luat probe, care s-au trimis la București. Ea avea o suferință renală, insuficiență renală și niște accidente vasculare în antecedente”, a spus purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

Astfel, numărul deceselor din cauza infecției cu virusul West Nile, ajunge la 13, de la începutul sezonului cald.

Joi, Ministerul Sănătății anunța că au fost înregistrate 117 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile și 12 decese, însă persoanele din urmă sufereau și de alte afecțiuni.

Sursa citată mai precizează că față de anul trecut, debutul perioadei de îmbolnăviri s-a produs cu trei săptămâni mai devreme, iar specialiștii apreciază că ne apropiem de vârful epidemic din acest sezon, dar nu este vorba despre o epidemie, așa cum a fost în anii 1996, 2010 și 2016.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv