FCSB a arătat, în prima repriză, ca o echipă de Europa. Meciul cu Rapid Viena a demonstrat că formația lui Dică este capabilă să joace un fotbal ofensiv, de calitate și să-și domine adversarul, dar momentele de grație au ținut doar 45 de minute.

Tactica ofensivă gândită de Dică s-a dovedit foarte productivă în atacurile echipei din prima parte, când formația a demonstrat că poate face față competițiilor europene. Vicecampioana a început sus meciul, în timp ce adversarii au preferat să aștepte și să surprindă, ca în meciul tur, pe contraatac. Jocul nu le-a mai mers la București, unde Dică a aliniat mult mai bine echipa, iar breșele din Austria au fost inexistene de această dată. Presiunea s-a concretizat în prima jumătate a reprizei întâi, când Gnohere a fost găsit ideal în careu de Roman. Ulterior deschiderii scorului, Rapid a ieșit mai mult la joc, iar primele probleme pentru FCSB au apărut în minutul 16, la un șut expediat de Knasmuller, care l-a pus în dificultate pe Vlad. Tânărul portar a comis o eroare de începători în minutul 33, când a prins, în careu un balon venit de la un coechipier, dar lovitura indirectă a fost executată în zid.

În minutul 45, Florin Tănase s-a accidentat și a fost înocuit cu Raul Rusescu. Ceea ce părea a fi un dezavantaj pentru FCSB s-a dovedit un plus. Noul intrat a centrat decisiv la ultima fază a primei reprize și Mihai Roman a majorat diferența. Partea secundă nu a debutat după aceleași coordonate. FCSB nu a mai presat, iar Gnohere a avut singura ocazie a părții secunde, în minutul 49, când încercarea sa de lob a trecut puțin pe lângă poarta lui Strebinger.

Retragerea vicecampioanei în ultima jumătate de oră s-a dovedit una greșită. La o fază fixă de la mare distanță, care nu părea un pericol, Vlad a respins greșit execuția necadrată, balonul a ajuns la Alar, care l-a forțat pe Bălașa să trimită în proprie poartă. Acesta a fost momentul care a dat și mai multă încredere oaspeților. Au fost aproape să restabilească egalitatea în minutul 64, după o ieșire neinspirată a lui Andrei Vlad, dar șansa a fost de partea bucureștenilor.

Ultima nu a mai adus șanse mari la cele două porți. Echipele și-au împărțit dominarea, dar scorul a rămas neschimbat, iar FCSB rămâne în afara grupelor europene, pentru al doilea sezon din ultimul deceniu.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv