Bunuri de consum / FOTO: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

<!–

–>

Din perspectiva comportamentului de cumpărare, familiile din România au achiziţionat mai des bunuri de larg consum pentru acasă şi au plătit cu aproape 5% mai mult la o vizită în magazin.

Conform studiului GfK Consumer Panel, în primele 6 luni, o familie a cheltuit în medie 3.500 de lei pentru bunurile de folosinţă curentă, cu 270 de lei mai mult decât în primele 6 luni ale anului trecut.

Românii au fost mai atenţi cu îngrijirea personală şi cea a casei, menţionează studiul.

Produsele de îngrijire personală au fost cumpărate mai des şi au înregistrat cea mai importantă creştere în prima jumătate a anului (+14%, în valoare).

Şi produsele pentru îngrijirea locuinţei au înregistrat o creştere de două cifre (+10%), influenţate de coşuri mai mari achiziţionate la un act de cumpărare.

Alimentele au avut o evoluţie în linie cu media pieţei, de aproximativ 9%, în timp ce segmentul de băuturi a crescut într-un ritm mai redus: +6%.

Comerţul modern a câştigat în continuare teren în faţa celui tradiţional.

Cele mai dinamice din perspectiva creşterii cotei de piaţă au fost supermarketurile, urmate de magazinele de tip discount şi de cele de proximitate.

Hipermarketurile rămân în continuare cel mai important canal din perspectiva cotei de piaţă, dar sunt afectate de evoluţia pozitivă a celorlalte tipuri de formate de retail.

rootstireaActualitate/Esential
...