Ministerul Apărării din Rusia a anunțat joi că va organiza un exercițiu militar major în Marea Mediterană în perioada 1-8 septembrie, în contextul în care tensiunile între Rusia și Statele Unite privind problema din Siria au crescut în ultima perioadă, relatează TASS.

La exercițiul militar vor participa 25 de nave de război și submarine, precum și 30 de avioane militare, printre care aeronave de luptă și bombardiere.

Exercițiul militar vine în contextul în care relațiile dintre Rusia și țările Occidentale sunt tensionate, din cauza diferențelor de opinie privind regiunea Idlib din Siria, controlată de rebeli.

„Pentru asigurarea securității navelor și aeronavelor, zona în care se va desfășura exercițiul militar va fi declarată ca fiind periculoasă pentru navigare și zbor”, a declarat Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării.

Autoritățile din Rusia au trimis luna aceasta mai multe fregate militare în Marea Mediterană prin Strâmtoarea Bosfor, fiind cea mai mare desfășurare de forțe navale de la intrarea Rusiei în conflictul din Siria în anul 2015.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat miercuri că militanții din regiunea Idlib trebuie „lichidați”.

Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei la Washington a avertizat Statele Unite împotriva comiterii unui nou “act nejustificat și ilegal de agresiune” în Siria, după ce Moscova a sugerat luni că forțele americane din Orientul Mijlociu se pregătesc de un nou atac asupra trupelor regimului de la Damasc.

De asemenea, există mai multe informații conform cărora președintele sirian Bashar al-Assad pregătește un atac pentru recuperarea regiunii Idlib.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv