MAE a transmis, joi, printr-un comunicat remis MEDIAFAX că România își continuă „campania de promovare a candidaturii pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU”, în contextul în care în spațiul public s-a vehiculat că România a pierdut acest locul.

„Urmare informațiilor apărute în presă potrivit cărora România ar fi pierdut locul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, MAE face următoarele precizări: Așa cum se cunoaște, România și-a depus în 2006 candidatura pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite pentru intervalul 2020 – 2021, pe locul alocat Grupului Est-European din care țara noastră face parte. Alegerile pentru acest mandat vor avea loc în cadrul Adunării Generale a ONU, în iunie 2019. În conformitate cu prevederile Cartei ONU, Capitolul IV, art. 18, mandatul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate se poate obține numai în urma votului din cadrul Adunării Generale, cu susținerea din partea a 2/3 din statele membre ONU, care în prezent sunt în număr de 193”, transmite Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

MAE mai transmite că România va continua procesul pentru candidatura, fiind „un obiectiv important de politică externă”.

„În consecință, MAE informează că România își va continua campania de promovare a candidaturii pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite. Așa cum am menționat în numeroase ocazii, candidatura României reprezintă un obiectiv important de politică externă, iar o susținere solidă din partea clasei politice și a societății românești în ansamblul său, inclusiv a mass-media, consolidează șansele unei reușite”, a mai adăugat MAE.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv