Frații șoferului de tir din județul Gorj, care a murit în urma prăbușirii podului din Genova, și-au angajat un avocat din România și unul din Italia, care să îi asiste în ancheta desfășurată de procuratura italiană. Deși nu a avansat vreo sumă pentru despăgubiri, familia cere să se facă dreptate.

Aurelia Roșca, sora șoferului care a murit în urma accidentului care a avut loc pe 14 august, în Italia, după prăbușirea podului din Genova, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că familia a decis să fie reprezentată de doi avocați în timpul cercetărilor efectuate de procurori.

Vineri va avea loc prima întâlnire dintre apărători și cei trei frați ai bărbatului din localitatea Curtișoara, care a murit la spital, după câteva zile de la accident.

„Autoritățile de acolo nu ne-au căutat. M-a sunat cineva de la Consulat. Mi-a spus să le dau numele fraților și al părinților. Eu am spus că avem o doamnă avocat și să discute cu ea. Noi avem o doamnă avocat care se ocupă de caz, se ocupă de tot. Este o doamnă de la Vâlcea, vineri ne vom întâlni cu dumneaei. Va veni la noi. Ne-am pus de acord toți frații pentru a avea același avocat. Mai avem și o doamnă avocat din Italia, sunt două doamne. Am făcut o împuternicire și doamnele se ocupă de absolut tot. Eu una nu aș fi în stare să merg să fac drumuri și nici frații, nu știm limba, nu știm legile.(…) Pe mine nu mă alină cu nimic, orice sumă, orice aș primi. (…) Abia acum încep să realizez ce s-a întâmplat. Eu o să mă ocup de casa pe care și-o construise, eu mă ocupăm și înainte, el îmi trimitea bani, eu i-am mobilat-o. El săracul era acolo, eu aici”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Aurelia Roșca, sora lui Marian.

Marian Roșca lucra în Franța, ca șofer, iar în 15 august trebuia să ducă un transport în Italia.

În total, 43 de oameni au murit după prăbușirea unui segment al viaductului Polcevera (Morandi), pe autostrada A10, în apropiere de orașul Genova.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv