Cel puțin 85 de sate au fost inundate în Myanmar după ruperea unui baraj, apele dezlănțuite blocând o autostradă și forțând mai mult de 63.000 de oameni să-și părăsească locuințele, a anunțat joi un cotidian de stat, relatează Reuters.

Dezastrul sporește îngrijorările privind siguranța barajelor din Asia de Sud-Est după prăbușirea unui baraj hidroelectric din vecinătatea Laosului, unde mii de oameni au fost evacuați și au murit cel puțin 27 de persoane.

Pompierii, armata și autoritățile au început miercuri un efort disperat de salvare după ce deversorul unui baraj de irigare s-a prăbușit în pârâul Swar din centrul Myanmarului, inundând mai multe sate și orașele Swar și Yedashe din apropiere.

Inundațiile din zona barajului au scăzut, a declarat Zaw Lwin Tun, adjunctul directorului general al Departamentului de Irigare și Gestionare a Utilizării Apei, pentru cotidianul Global New Light din Myanmar.

“Prăbușirea este cauzată de deversarea deteriorată. Barajul este în stare bună.”, a declarat acesta.

Deversorul rupt a inundat 85 de sate, afectând mai mult de 63.000 de oameni și scufundând o secțiune de autostradă, a adăugat ziarul.

Traficul dintre cele mai mari orașe din Myanmar, Yangon și Mandalay și capitala Naypyitaw, a fost întrerupt după ce inundațiile au distrus un pod de pe autostrada ce leagă cele trei orașe.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv