Candidaţii la şefia DNA susţin interviul la Ministerul Justiţiei

Candidaţii la şefia DNA susţin interviul la Ministerul Justiţiei

Ministerul Justiției

<!–

–>

Candidații vor susține interviul după cum urmează: primii 3 candidaţi admişi în data de 3 septembrie, începând cu ora 11.00, iar următorii trei pe 4 septembrie, de la ora 08.30.

Rezultatele selecţiei pentru şefia DNA vor fi anunţate public pe data de 6 septembrie.

“Propunerea/propunerile ministrului Justiţiei va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere. Calendarul aprobat va putea suferi modificări în funcţie de numărul procurorilor înscrişi”, potrivit procedurii ministerului.

Pe 27 iulie, Ministerul Justiţiei a anunţat că au fost respinse cele 4 candidaturi depuse pentru funcţia de procuror şef al DNA.

Cei patru candidaţi înscrişi atunci în cursă au fost Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

rootstireaActualitate/Esential
...