<!–

–>

Lipsa somnului ne îmbolnăvește de inimă

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Un studiu desfășurat pe o perioadă de 21 de ani a dovedit că celor care dorm mai puțin de 5 ore pe noapte, li se dublează riscul de deces din cauza unei boli cardiovasculare.

Medicii spun că profilul celor care ajung să sufere de astfel de boli este unul clasic: persoane foarte active, preocupate de atingere profesională și financiară, care consideră că orele de somn sunt o pierdere de timp şi renunţă la multe dintre acestea pentru a-şi duce obiectivele pe care şi le pune în fiecare zi.

Prof. dr. Gabriel TATU CHIȚOIU, medic primar cardiolog: “De regulă, aceşti oameni sunt cei care petrec foarte multe ore în faţa calculatoarelor sau pe scaunul birourilor lor şi în felul acesta ei cresc în greutate, devin obezi, obezitatea aduce după sine creşterea tensiunii arteriale, diabet şi foarte mulţi dintre ei sunt fumători”.

Grev este că infarctul și accidentul vascular cerebral, cele mai frecvente boli care apar din aceaste cauze, nu dau semne evidente înainte.

Prof. dr. Gabriel TATU CHIȚOIU, medic primar cardiolog: “Sunt boli care apar acut. Ele nu prea sunt anunţate de alte evenimente. Dar dacă o astfel de persoană şi-ar face periodic analizele, cel puţin o dată pe an, ar descoperi că a început să fie diabetic, sau începe să îi crească colesterolul”.

Cercetarea făcută în Suedia a demonstrat și faptul că cei care dorm între 6 și 8 ore pe noapte sunt mai feriți de bolile de inimă. În plus, culcatul și trezitul la aceeași ora, o dietă echilibrată, fără alcool și cofeină, îmbunătățesc semnificativ starea de sănătate.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-381.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-381-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Lipsa somnului ne îmbolnăvește de inimă ...