<!–

–>

Palatul Episcopal va renaște

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

După ce flăcările au distrus aproape în totalitate Palatul Episcopal Greco-Catolic, una dintre cele mai spectaculoase clădiri din Oradea, autoritățile au încercat să găsească soluții prin care să-l aducă la forma pe care o avea înainte de nenorocire. Ca să fie sigură că lucrările vor începe în scurt timp, Primăria a anunțat că va prelua în administrare Palatul pentru următorii 20 de ani.

După finalizarea anchetei, clădirea va fi curăţată de moloz și inspectată tehnic. Abia de anul viitor, va începe reabilitarea propriu-zisă.

Consiliul Judeţean Bihor a aprobat astăzi, în şedinţă publică, un ajutor de 100.000 de mii de lei pentru lucrări de urgenţă. De asemenea, primarul orădean a anunţat un sprijin consistent pentru reabilitarea palatului, iar mulţi dintre orădenii s-au declarat dispuşi să contribuie si ei financiar.

Palatul Episcopal Greco-Catolic a fost mistuit în noaptea de sâmbătă spre duminică de un incendiu devastator. Peste 100 de pompieri cu 12 maşini de interventie au acţionat aproape patru ore pentru stingerea flăcărilor. Pagubele nu au fost încă evaluate, dar sunt însemnate. Poliţia şi Parchetul au deschis o anchetă în acest caz, iar accesul în interiorul clădirii este interzis până la finalizarea ei.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Palatul Episcopal va renaște ...