Cântăreața britanică Mel B, membră a grupului pop Spice Girls, a anunțat că se va interna într-un centru de dezintoxicare pentru a urma un tratament de specialitate împotriva stresului posttraumatic, a anunțat marți BBC.

Artista a dezvăluit că ultimele șase luni au fost “deosebit de dificile” și că a început să consume alcool pentru a-și “amorți durerea”.

În vârstă de 43 de ani, Mel B a finalizat recent divorțul de Stephen Belafonte și a spus că acea relație a fost “abuzivă”.

Stephen Belafonte, producător de film, a fost achitat de curând într-un proces în care era acuzat că a abuzat-o fizic și verbal pe Mel B în timpul căsătoriei lor.

Într-o declarație de presă, Mel B afirmă că divorțul de Stephen Belafonte și decesul tatălui ei au reprezentat principalele motive care au determinat-o să solicite ajutor medical de specialitate pentru a trece cu bine peste această perioadă dificilă din viața ei.

“Uneori, este prea greu să fac față tuturor emoțiilor pe care le resimt. Însă problema mea nu avut niciodată vreo legătură cu dependența de sex și de alcool. Este o traumă mai profundă. Nimeni nu mă cunoaște mai bine decât mine însămi. Însă mă voi ocupa de această problemă. Îmi iubesc cele trei fiice mai mult decât viața în sine”, a precizat vedeta pop.

Mel B, născută în Leeds, a dezvăluit că a fost diagnosticată recent cu stres posttraumatic și că a decis să vorbească public despre această afecțiune întrucât ea reprezintă “o chestiune uriașă” pentru mulți oameni.

La începutul acestei luni, un judecător american a respins plângerea depusă de cântăreață împotriva fostului ei soț Stephen Belafonte.

În documentele depuse în instanță, artista afirma că fostul ei soț era abuziv și că a amenințat-o că îi va distruge cariera prin publicarea unei înregistrări video ce o arată pe soția lui în timpul unui raport sexual.

Avocații lui Stephen Belafonte au spus că acea acuzație este “scandaloasă și nefondată”.

După ce a respins acuzația de abuz domestic, judecătorul american a refuzat și să semneze ordinele de restricție pe care cei doi foști soți doreau le obțină unul împotriva celuilalt.

Mel B a fost somată să îi plătească lui Stephen Belafonte suma de 270.000 de lire sterline reprezentând cheltuieli de judecată și o pensie alimentară de 3.000 de lire sterline pe lună.

Cântăreața Mel B, care face parte din juriul emisiunii de televiziune “America’s Got Talent”, a dezvăluit că intenționează să se interneze într-o clinică de dezintoxicare din Marea Britanie.

Ce este stresul posttraumatic?

Sindromul de stres posttraumtic este o afecțiune din categoria anxietății, cauzată de evenimente generatoare de stres, spaimă și dureroase.

Acest sindrom este adeseori asociat cu soldații care au participat la misiuni de luptă foarte intense.

Sistemul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) afirmă că persoanele diagnosticate cu sindrom de stres posttraumatic retrăiesc adeseori acele evenimente traumatizante prin intermediul unor coșmaruri și flashbackuri.

Pacienții prezintă sentimente de izolare, iritabilitate și vină, acuză episoade de insomnie și le este dificil să se concentreze.

Toate aceste simptome pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții de zi cu zi a persoanelor diagnosticate cu stres posttraumatic.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv