Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a înregistrat marți a treia zi de scădere, la 3,25% de la 3,27% luni, informează Banca Națională a României (BNR).

În schimb, indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a stagnat, marți, la 3,43% – nivelul de luni.

De asemenea, indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a rămas marți la nivelul de luni – 3,49%.

În plus, indicele ROBOR la 12 luni a stagnat la 3,55%, pentru a treia zi consecutiv, față de nivelul de 3,56% de joi.

Evoluția indicilor ROBOR se produce pe fondul unei injecții de 12,2 miliarde de lei a băncii centrale, printr-o operațiune repo realizată luni – cea mai ridicată valoare din ultimii șase ani.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile românești se împrumută între ele în lei. Indicele se stabilește zilnic ca medie aritmetică a cotațiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Națională.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv