Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) lansează programul “Litoralul pentru toți”, prin care turiștii beneficiază de oferte între 150 și 600 de lei pentru o săptămână la mare, în perioada 2-30 septembrie, potrivit unui comunicat remis.

“Acest program social este destinat turiștilor care își doresc o vacanță la malul mării la sfârșitul sezonului pentru care pot aloca buget foarte mic, comparativ cu bugetele pentru sejururile petrecute în lunile iulie și august. Tarifele practicate în programul special “Litoralul pentru toți” sunt mai mici cu până la 70% față de cele din vârf de sezon”, spun reprezentanții federației.

“Litoralul pentru toți” este singurul program social din Romania susținut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone, și a fost lansat în urmă cu 16 ani.

“Pentru a veni în sprijinul turiștilor, lansarea acestei ediții beneficiază de aceleași tarife ale ediției de primăvară 2017, nemodificate în ultimii 6 ani, deși costurile utilităților au suferit în toată această perioadă majorări de peste 60%, iar în unele cazuri chiar s-au dublat. Începând cu această ediție, biletele pot fi achitate și cu vouchere de vacanță”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanții industriei au amintit că, anul acesta, turismul din Romania și în special hotelurile de pe litoral se confruntă cu o criză a forței de muncă fără precedent, multe unități de cazare refuzând rezervări în luna septembrie din cauza lipsei de personal.

“Cu toate acestea, până în prezent s-au înscris în program 54 hoteluri din toate stațiunile de pe litoral, care pun la dispoziție un număr de 3.000 de locuri în fiecare dintre cele cinci serii. Aceste locuri vor fi vândute prin agențiile de turism partenere și revânzătorii lor sau direct de către hotel, tariful fiind același, în funcție de unitatea de cazare. Astfel, aproximativ 12.000 de locuri sunt pregătite pentru turiștii care doresc să beneficieze de vacanțe cu tarife reduse”, se menționează în comunicat.

Membrii FPTR au o cifră de afaceri cumulată de peste cinci miliarde de euro și reprezintă angajatorii a peste 33.000 de salariați. 

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv