Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat continuă, miercuri, 29 august, cu evaluarea competențelor digitale, după evaluarea orală a competențelor la limba română. Primele rezultate vor fi afișate pe 1 septembrie.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației, probele orale vor continua cu evaluarea competențelor digitale, care se va desfășura între 29-30 august. Sesiunea a doua a examenului de bacalaureat se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Conform metodologiei de examen, rezultatul obținut de fiecare candidat la evaluarea competențelor digitale nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competență corespunzător grilei aprobate la nivel național: experimentat, avansat și mediu.

Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale se consideră că nu a susținut proba.

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afișate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeași zi, vor putea fi depuse contestațiile, între orele 16:00 – 20:00.

În perioada 2-5 septembrie contestațiile vor fi soluționate, iar pe 6 septembrie vor fi afișate rezultatele finale.

45.052 de elevi s-au înscris la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat, 28.488 de candidați fiind din promoția 2017-2018, iar 16.564 de candidați provin din seriile anterioare.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv