Ambasada SUA – sigla / FOTO: SIMION MECHNO, AGERPRES/ FOTO, foto.agerpres.ro

<!–

–>

Astăzi, purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA a amintit despre declaraţia comună din 28 iunie a Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti şi a principalilor parteneri europeni ai României. În acest context, el a subliniat că “până recent, România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei şi construirea unui stat de drept eficient”.

“Îi încurajăm pe români să continue pe această cale”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Oficialul american a arătat că Ambasada SUA urmăreşte cu atenţie schimbările la Codul penal şi la cel de procedură penală.

”Ne menţinem îngrijorarea că mai multe dintre ele pot împiedica cooperarea internaţională în domeniul aplicării legii şi pot afecta negativ lupta împotriva unei serii de infracţiuni”, a precizat misiunea diplomatică.

Totodată, a fost evidenţiată contribuția experţilor în această problemă.

“Încurajăm toate părţile implicate să reexamineze răspunsul experţilor juridici români precum Consiliul Superior al Magistraturii şi al experţilor internaţionali cum sunt Grupul Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) al Consiliului Europei şi Comisia de la Veneţia”, se mai arată în răspunsul semnat de purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA.

rootstireaActualitate/Esential
...