<!–

–>

Declarațiile procurorului general

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Este vorba despre aceeași procedură de care a fost vizată și fosta șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Decizia ministrului vine după apariția în spațiul public a mai multor informații legate de protocoalele de colaborare între Parchetul general și SRI semnate în 2016.

Protocolul, în varianta nesecretă, a fost publicat pe site-ul parchetului. Câteva ore mai târziu consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a publicat pe pagina sa se socializare protocolul secretizat.

Atât procurorul general Augustin Lazăr cât și șeful serviciului român de informații Eduard Helvig au declarat că aceste protocoale aveau ca rol înfăptuirea justiției și permiteau sesizarea unor infracțiuni de la SRI către Parchetul General.

Parchetul General s-a autosesizat şi a deschis un dosar pentru neglijenţă în păstrarea informaţiilor secrete de stat, infracţiune prevăzută de articolul 305 din Codul penal, după apariţia în spaţiul public a protocolului SRI – PÎCCJ semnat în 2016, au declarat, vineri, surse judiciare.

Hellvig a precizat că, în urma unui audit intern, a decis „denunțarea tuturor protocoalelor care nu sunt impuse de lege sau hotărâri CSAT”.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Declarațiile procurorului general ...