Un cod galben de inundații care vizează râuri din 11 județe a fost emis de hidrologi. Se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie și viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale.

Codul galben de inundații a fost emis de hidrologi în bazine hidrografice din județele Hunedoara, Arad, Bihor, Alba, Cluj, Sibiu, Timiș, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj și Dolj.

Sunt așteptate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele: Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și Gorj.

Avertizarea cod galben de inundații este în vigoare până marți la ora 10.00.

Până luni la ora 23.00, 25 de județe se află sub alertă cod galben de ploi torențiale, furtuni și grindină. Va ploua puternic, vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40-60 l/mp.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv