<!–

–>

Vizita Papei în Irlanda

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Seria nesfârșită de scandaluri legate de abuzurile sexuale comise de preoți, care au zguduit Irlanda în ultimii ani, au dat o grea lovitură rolului dominant jucat de Biserica Romano-Catolică în societatea irlandeză.

Papa s-a întâlnit cu opt dintre victime și a promis că va activa cu mai mare hotărâre pentru a elimina acest flagel.

Papa Francisc: În rugăciunea mea în faţa statuii Ei, m-am rugat pentru toate victimele abuzurilor de orice fel comise de membri ai Bisericii în Irlanda. Niciunul dintre noi nu poate să nu fie mişcat de poveştile acestor tineri oameni care au suferit abuzuri, care au fost jefuiţi de inocenţa lor sau care au fost îndepărtaţi de mamele lor şi au rămas zguduiţi de memorii dureroase.

Chiar in timpul vizitei in Irlanda, Papa Francisc a fost tinta unui atac neasteptat.

Arhiepiscopul Carlo Maria Vigano, fost ambasador al Vaticanului la Washington, l-a acuzat că știa despre abuzurile unui important cardinal american, Theodore McCarick, și i-a cerut demisia.

Vigano a publicat un document de 11 pagini în care afirmă că actuali și foști înalți prelați sau funcționari ai Bisericii, de la Vatican sau din Statele Unite, au acoperit faptele lui McCarick, care a demisionat în iulie. A fost primul cardinal care pleacă din rândurile Bisericii după ce o amplă anchetă a stabilit că fostul prelat a abuzat sexual un băiat de 16 ani.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Vizita Papei în Irlanda ...