<!–

–>

Incendiu la Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Flăcările au pus stăpânire rapid pe acoperișul din lemn al Palatului Episcopal. În doar câteva minute după ce a fost observat focul, vâlvătăile amenințau să cuprindă chiar și clădirile din jur.

Raimondo este unul dintre specialiștii care lucrau la restaurarea operelelor de artă din interiorul palatului. A implorat pompierii să stingă focul mai repede.

Reprezentanţii Episcopiei Greco-Catolice au fost nemulţumiţi de intervenţie. Pompierii susțin că focul a fost anunțat târziu, când deja cuprinsese întregul acoperiș.

Oamenii au ajutat pompierii, așa cum au putut. Au ridicat pe brațe o mașină parcată lângă clădire și au întins furtunurile.

Primele informații de la pompieri indică un scurtcircuit la instalația electrică drept posibilă cauză a incendiului. Palatul Episcopiei proiecta, seara, un joc de lumini la ferestrele clădirii. Martorii l-au filmat, cu puțin înainte de izbucnirea incendiului.

Incendiul a fost stins la 12.30 noaptea.

Palatul Episcopal fusese renovat la exterior, iar în interior se restaurau operele de artă și frescele. Urmau să fie făcute lucrări mai ample cu fonduri europene.

Palatul Episcopiei greco-catolice din Oradea a fost construit la începutul anilor 1900. La parter se aflau biblioteca și birourile administrative, iar la etaj – saloanele episcopale. Odată cu desființarea Bisericii Greco-Catolice, în 1948, clădirea a devenit școală populară, iar mai apoi Bibliotecă Judeteana. După 1989, a revenit la proprietarii de drept.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Incendiu la Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea ...