Președintele american Donald Trump a devenit ținta ironiilor după ce, în cursul unei vizite la un spital de copii din Ohio, a colorat incorect drapelul Statelor Unite, adăugând, în mod inexplicabil, o dungă albastră pe versiunea sa a bine-cunoscutului ‘Stars and Stripes’, scrie cotidianul The Independent, în ediția online de duminică.

Președintele a fost fotografiat în timp ce adăuga o dungă albastră suplimentară în loc să coloreze corect cele 13 dungi alternative albe și roșii, reprezentând cele 13 colonii inițiale de pe continentul american.

Trump a fost acuzat de ipocrizie după ce i-a atacat pe jucătorii din NFL, liga național de fotbal american, pentru lipsă de respect față de drapel și pentru că au îngenuncheat în timpul intonării imnului înaintea meciurilor. De asemenea, a devenit virală o imagine cu Trump îmbrățișând steagul național după un discurs în care a atacat imigrația ilegală.

‘Dungile drapelului american sunt roșii și albe. Trump ar trebui să știe asta, având în vedere criza de nervi pe care o face când cineva îngenunchează la un meci de fotbal ”arătând lipsă de respect față de drapel”’, a reacționat activista și muziciana Holly Figueroa O’Reilly.

Utilizatori ai Twitter s-au grăbit să sugereze că președintele încerca de fapt să coloreze steagul Rusiei, compus din trei dungi orizontale albă, albastră și roșie, în contextul în care FBI anchetează legăturile echipei sale de campanie cu Rusia înaintea alegerilor din 2016.

Fotografia cu sesiunea de colorat a președintelui a fost postată pe Twitter pentru prima dată de ministrul sănătății și al serviciilor sociale, Alex Azar.

Linia albastră în plus a fost repede observată de internauți, utilizatorii de Twitter lansându-se în speculații dacă a fost o simplă greșeală sau un gest deliberat al președintelui.

Unii au remarcat asemănarea cu steagul Rusiei și cu cel al Olandei. O teorie alternativă a fost aceea că Trump a transmis un mesaj codificat despre senatorul John McCain cu câteva zile înainte de decesul acestuia. S-a mai spus, de asemenea, că Trump a părut să încerce să-l imite pe copilul aflat lângă el la masă.

În realitate, ar fi fost mai simplu pentru președinte să se uite la insigna cu drapelul american pe care o purta la reverul hainei.

Această nouă controversă vine după o săptămână dificilă pentru Trump, când fostul său director de campanie, Paul Manafort, a fost condamnat pentru fraudă, fostul său avocat Michael Cohen a pledat vinovat pentru cumpărarea tăcerii unor femei cu care miliardarul ar fi întreținut relații sexuale, și mai mulți apropiați ai săi au primit imunitate din partea procurorilor în schimbul mărturiei în acest caz.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv