45 de câini de diverse rase provenind din mai multe județe participă, duminică, la Cluj-Napoca, la „Trufarium”, primul concurs național de căutat trufe în ring din Transilvania. Câinii caută trufe negre îngropate la 5 centimetri în pământ.

Organizatorul concursului, Ioana Pop, a declarat presei că, în cadrul competiției, au loc trei probe, liberă, aport și pe echipe, la care participă cățeii înscriși.

„Concursul <Trufarium>, primul concurs național de căutat trufe în ring din Transilvania, se desfășoară pe trei categorii de vârstă și trei probe – baby: până la 7 luni inclusiv – probă liberă, junior: între 8 și 12 luni – probă liberă și probă aport, adulți, căței mai mari de 1 an – probă liberă și probă aport, animalele participând și la proba pe echipe. Participă 45 de căței din toată țara de diverse rase, veniți din Hunedoara, Bistrița, Piatra Neamț, Giurgiu sau Sălaj care trebuie să caute 8 trufe îngropate la o adâncime de 5 cm la proba individuală și 14 trufe la proba de echipe. Cățelul caută trufa, sapă după ea cu lăbuțele și o aduce stăpânului, sunt trufe de sezon, trufe negre, dar sunt dresați și pentru trufa albă, unde tehnica este diferită, cățelul găsește trufa și stăpânul trebuie să sape după ea”, a spus Pop.

Potrivit acesteia, kilogramul de trufe negre costă 50 de euro, iar cele albe se vând cu prețuri cuprinse între 1.000 și 5.000 de euro.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv