<!–

–>

Ultima Ediție. Sub amenințarea atacurilor cibernetice

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

De două luni, sistemul financiar bancar românesc, dar și din alte state, se află  sub asediul unei operațiuni de amploare executată de un grup de teroriști cibernetici. SRI a descoperit un atac masiv prin unitatea sa specializată cu date şi informaţii certe, inclusiv de ordin tehnic, care depășește puterea financiară a unor indivizi.

Aceștia sunt identificați și, se pare, sprijiniți de un stat din afara Uniunii Europene, aflat la est de frontiera noastră. Potrivit reprezentanţilor SRI, până acum, niciunui român nu i-au fost sustrași banii din conturi.

“Avem de a face cu un atac global, care nu a vizat doar România, ci a vizat foarte multe bănci din foarte multe țări”, spune expertul în securitate cibernetică Anton Rog. Expertul a explicat că avem de a face, în premieră în România, cu un atac cibernetic împotriva instituțiilor financiare, care folosește un virus extrem de complex și care, la momentul actual, nu este detectabil de către niciun produs antivirus clasic.

“Pentru a detectat acest atac, noi am folosit chestiuni mult mai avansate, cum ar fi analizele de comportament”, spune Anton Rog, care a explicat cum a fost descoperit atacul cibernetic asupra instituțiilor financiare din România.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Ultima Ediție. Sub amenințarea atacurilor cibernetice ...