Începând de vineri, 24 august, deși perioada în care amenzile contravenționale pot fi plătite la jumătate din suma minimă prevăzută de lege a crescut de la 48 de ore la 15 zile, ele nu mai pot fi plătite pe loc polițistului care ne dă o amendă rutieră.

Începând de vineri, amenzile contravenționale pot fi plătite la jumătate din minimul prevăzut de actul normativ, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal (în loc de 48 de ore), se arata într-o postare de pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

“Cu alte cuvinte, dacă agentul constatator vă aplică o amendă de 200 de lei, iar minimul prevăzut de lege este 100 de lei, dumneavoastră veți putea achita în termen de 15 zile calendaristice doar 50 de lei. Și tot de astăzi, amenzile nu mai pot fi achitate direct la polițist… eliminăm, astfel, orice schimb de bani între cetățean și polițist!”, arată reprezentanții MAI.

În Codul rutier a existat o prevedere care permitea plata anumitor amenzi, pe loc, către polițist, la jumătate din minimul prevăzut de lege. Odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale respectiva prevedere a dispărut.

“Pentru amenzile contravenționale în cuantum de până la 20 puncte-amendă, contravenientul poate achita pe loc agentului constatator jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege”, scria în vechiul Codul rutier.

Prin urmare, pentru a plăti amenda rutieră la jumătate trebuie să mergem fie la sucursalele CEC, la Trezorerie, la casieriile autorităților administrației publice locale, online, pe ghiseul.ro.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv