Avioane de vânătoare britanice au fost trimise din România pentru interceptarea unei aeronave militare ruse, deasupra Mării Negre, anunță Ministerul britanic al Apărării.

Avioane de vânătoare britanice de tip Typhoon au fost trimise joi de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu pentru interceptarea unui aparat militar rus de tip Be-12 care zbura din Crimeea spre vestul Mării Negre.

Este a doua oară săptămâna aceasta când avioane britanice care fac parte din Misiunea NATO de poliție aeriană au fost mobilizate din România pentru interceptarea unei aeronave militare ruse.

“Angajamentul nostru pentru securitatea NATO și a Europei este ferm. Indiferent dacă este vorba de spațiul aerian al Mării Negre ori al Mării Baltice, sau de teritoriul Estoniei, acțiunile noastre transmit un mesaj clar – suntem pregătiți la nivel colectiv să reacționăm la orice act de agresiune și îi vom susține pe aliații est-europeni să descurajeze amenințările cu care se confruntă”, a declarat ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv