Cătălin Paraschiv, șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, s-a prezentat, joi, la Parchetul General, pentru a fi audiat în dosarul ce vizează violențele de la protestul din 10 august.

„Nu dau eu declarații și nici nu fac apologia schimbărilor la nivelul ministrului. (…) Mi-am asumat riscul în momentul în care mi-am condus oamenii fără niciun fel de problemă. Nu vreau să dau niciun interviu, sper că mă înțelegeți și pe mine. (…) V-am spus punctul meu”, a spus colonelul Cătălin Paraschiv, la ieșirea din sediul Parchetului General.

Șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române a declarat, într-un interviu dat la jumătatea lunii august, că nu el a fost comandantul acțiunii din 10 august din Piața Victoriei și că până în jurul orei 23.00, Brigada specială nu a intervenit deloc. Cătălin Paraschiv a spus că gazul folosit de jandarmi este legal.

Cătălin Paraschiv spune că prima intervenție nu a fost pentru evacuarea Pieței, ci punctuală, pentru extragere, însă ulterior manifestația nu a mai fost una pașnică.

“Comandantul acțiunii nu a avut niciodată în vedere evacuarea Pieței. Nu se știa că va fi evacuată Piața. Filmul acestei acțiuni a fost așa. S-a primit la un moment dat un apel pe 112 cum că se încearcă vandalizarea magazinului Springtime pe bulevardul Titulescu. Jandarmeria Română avea toate forțele masate în jurul Guvernului și nu aveam niciun gând de ripostă. S-a apelat la colegii de la Poliție, care au trimis niște echipaje să vadă ce se întâmplă și să ia primele măsuri. Aceste echipaje de la Poliție au fost atacate. Utilizarea echipamentului de forță se face conform legii. S-a cerut sprijin Jandarmeriei, prin comandantul acțiunii, care a trimis două detașamente de jandarmi să sprijine poliția”, a declarat Cătălin Paraschiv, pentru Kamikaze.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv