Fostul șef al Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș, a fost împuternicit, joi, în funcția de prim adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, arată MAI.

„În vederea consolidării echipei de conducere a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și asigurării unei continuități la comandă, până la obținerea avizului CSAT, începând cu data de 23 august a.c., colonelul Cucoș Gheorghe-Sebastian a fost împuternicit în funcția de prim adjunct al inspectorului general al IGJR. Reamintim că acesta a promovat concursul pentru funcția de inspector general al Jandarmeriei Române, dar numirea în această funcție este condiționată de avizul CSAT”, au precizat reprezentanții MAI, printr-un comunicat de presă.

Decizia vine în contextul în care interimatul lui Sebastian Cucoș la conducerea Jandarmeriei Române a expirat, iar președintele Klaus Iohannis a anunțat că o decizie privindu-l pe Cucoș, pentru care ministerul Afacerilor Interne a transmis documentele către Consiliul Suprem de Apărare a Țării, va fi făcută după ce procurorii militari vor finaliza ancheta privind intervenția forțelor de ordine la protestul din 10 august.

În acest context, prim-adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Ionuț Cătălin Sindile, a fost împuternicit, în 15 august, în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv