Președintele american Donald Trump a declarat miercuri că a aflat despre plățile făcute de fostul său avocat Michael Cohen către două femei pentru a păstra tăcerea abia după ce acestea au fost făcute, iar banii au provenit de la el, nu din fondul de campanie, relatează Reuters.

Fostul avocat al președintelui american a plătit două femei care susțineau că au avut o aventură cu Donald Trump pentru a păstra tăcerea.

„Am aflat ulterior. Banii nu au fost luați din fondul pentru campania electorală, au fost de la mine”, a declarat președintele american într-un interviu pentru postul de televiziune Fox News.

„Prima întrebare pe care mi-am pus-o când am auzit despre situația aceasta a fost dacă banii au provenit din fondul de campanie, deoarece acest lucru ar fi fost periculos. Banii nu au provenit din campanie, este un lucru mare”, a adăugat președintele.

„Nu este nici măcar o încălcare a legilor campaniei electorale”, a menționat Trump.

Conform declarației lui Cohen făcută în fața unui juriu din Manhattan, Donald Trump l-a pus să aranjeze plățile pentru a influența rezultatul alegerilor electorale din anul 2016.

Michael Cohen a pledat vinovat pentru opt capete de acuzare, printre care evaziune fiscală, fraudă bancară și încălcarea unor legi privind finanțarea campaniei electorale.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv