<!–

–>

Viziune sumbră despre Brexit

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

“Not tonight”, (“Nu în această seară”) este titlul jocului a cărui acțiune se petrece într-o Mare Britanie ruptă de Uniunea Europeană. În această realitate alternativă, extrema dreaptă conduce guvernul, europenii trăiesc în ghetouri, iar autoritățile puternic militarizate au un mesaj simplu pentru toți străinii: “dacă muncești mult, poate te lăsăm să rămâi”.

Tim Constant, director de creație, PanicBarn: “Acţiunea este într-un prezent în care Brexitul s-a produs şi trăim într-o distopie. Am exagerat acest scenariu în care nu doar europenii sunt trataţi ca cetăţeni de mâna a doua, dar şi britanicii care au origini europene”.

Ca jucător, ai rolul de bodyguard la intrarea în diverse baruri, cluburi sau petreceri și acolo decizi cine are voie să intre sau nu, pe baza legilor aspre. Distopia post-Brexit nu este primul joc de acest fel. Anul trecut celebrul “Football Manager” a inclus și scenarii post-Brexit unde era mult mai dificil să angajezi jucători din Uniunea Europeană. Preocuparea gamerilor cu acest subiect are legătură și cu impactul pe care îl prevăd pentru această industrie.

Mike Rose, director de companie de distribuție a jocurilor: “Vor rămâne aici creatorii de jocuri? Vor pleca? Toate jocurile astea uriaşe care aduc foarte mulţi bani şi ne oferă poveşti bogate, o să se mute în altă parte, pentru că probabil aici nu o să-şi mai permită să funcţioneze?”

În Marea Britanie sunt peste 2 mii de companii de jocuri. Peste 60% dintre acestea se bazează pe talente din Uniunea Europeană și din alte regiuni ale lumii. Un Brexit dur ar lovi în plin industria britanică de jocuri și care a produs creații foarte populare, cum sunt seriile “Grand Theft Auto” și “Forza”.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Viziune sumbră despre Brexit ...