Comisia de soluționare a contestațiilor privind manifestările, acțiunile și proiectele de aniversare a Centenarului României (1918-2018) și a Primului Război Mondial a anunțat că a respins toate contestațiile solicitanților.

Comisia s-a întrunit luni într-o ședință de lucru în plen, după ședințe de lucru consecutive desfășurate în perioada 9-14 august, pentru a analiza un număr de 50 de constestații, puse la dispoziție de Departamentul Identitate Națională (DIN). Comisia a analizat motivele fiecărei contestații și a urmărit modul în care s-a aplicat procedura de selecție a propunerilor în cadrul procesului de selecție de la Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Comisia a stabilit că procedura legală a fost respectată în totalitate de comisia de selecție și evaluare, astfel că a respins toate contestațiile solicitanților.

„Mă bucur nespus că o parte importantă a procesului dedicat celebrării Centenarului Marii Uniri este pe cale să se încheie, astfel încât proiectele frumoase depuse de solicitanți pot demara în cel mai scurt timp posibil. Le urez succes tuturor celor care au câștigat și sper ca fiecare cetățean român să se poată bucura de manifestările la care vom asista în lunile următoare. Este sărbătoarea noastră, a tuturor, dar mai ales a celor în slujba cărora ne aflăm. Menționez că lista proiectelor admise, publicată pe site-ul instituției în data de 3 august 2018, va fi supusă aprobării în cadrul următorului Comitet Interministerial. De asemenea, pentru transparență și din respect pentru cheltuirea judicioasă a banului public, vă informez că suma rămasă nealocată în urma selecției proiectelor depuse de ONG-uri, va fi destinată unui nou apel de proiecte care va fi deschis în perioada imediat următoare. Noua selecție de proiecte va avea în vedere acele manifestări a căror implementare trebuie să fie încadrată în intervalul de timp octombrie – decembrie 2018″, a explicat Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, citat în comunicat.

Ministerul anunță că lista contestațiilor va fi publicată pe site-ul instituției.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv