În conformitate cu raportul recent publicat de asociația pentru drepturile omului Due Process, înasociere cu CRCE, și realizat de trei specialiști britanici în drepturile omului pe baza statisticilor generate de deciziile pronunțate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) între anii 2014 și 2017, România se situează pe primul loc în Europa în ceea ce provește grava încălcare a drepturilor omului.

Cu un total de 272 de sentințe prin care CEDO a condamnat România pentru încălcarea drepturilor omului în doar trei ani, statul român nu numai că ocupă un dezonorant și criminal loc 1 în respectivul clasament, dar înregistrează cu peste 100 de astfel de sentințe date împotriva sa mai mult decât următorul clasat.

Dacă per total încălcări ale drepturilor omului, România, așa cum spune raportul mai sus menționat, „este de departe cel mai mare violator al drepturilor omului din Uniunea Europeană”, pe capitole separate, de data aceasta între membrii Consiliului Europei, țara noastră progresează și se clasează pe locul… doi, niciodată mai jos.

În ceea ce privește tratamentele inumane și degradante aplicate, România se află pe locul doi, la foarte mică distanță de prima clasată în topul membrilor Consiliului Europei, Rusia, iar în ceea ce privește dreptul la un proces corect, în fața noastră nu se clasează decât Turcia.

Cu privire la aplicarea de rele tratamente în detenție, Raportul arată că CEDO a statuat în nenumărate rânduri că închisorile din România sunt mult supraaglomerate, cu spații alocate pe cap de deținut sub limita legală și cu condiții de trai inumane.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv