Copilele au fost găsite de o vecină. Erau bolnave și într-o mizerie de nedescris și au fost internate la Spitalul de Copii. Tatăl micuțelor era plecat la muncă pe un șantier de construcții, în vreme ce mama acestora, pe nume Tania Mercedes Mitu, a fugit la București cu amantul. 

Caz revoltător la Galați, acolo unde două copile de unu și, respectiv patru ani au fost abandonate în casă, într-o mizerie cumplită, de mama lor, pe nume Tania Mercedes Mitu. Femeia a fugit pur și simplu de acasă cu un nou iubit, în timp ce soțul ei, Iulian Mitu, era plecat la muncă pe un șantier de contrucții. Fetițele au fost descoperite de o vecină a familie, pe nume Mihaela Abrașu, care în prima fază a încercat să o convingă pe mama copilelor să se întoarcă să aibă grijă de ele. Acesta însă a refuzat să discute cu ea, pentru ca apoi să îi blocheze apelurile. Mihaela Abrașu nu a renunțat și l-a anunțat pe soțul femeii.

„Ea a plecat de duminică. Eu tot am patrulat pe stradă. Am vorbit cu tatăl i-am spus ce cred eu că se întâmplă și mi-a spus de unde să iau cheia. Era mizerie cumplită în casă, fetele aveau temperatură mare, erau clar nemâncate. Am găsit totul vraiște, viermi pe masă, mucegai. Mama lor își pune poze (N.R.: pe Facebook) cu altul și spune că se simte iubită”, povestește Mihaela Abrașu.

Tatăl fetițelor a revenit imediat la domiciliul din Galați și a declarat că soția tocmai ce i-a trimis un SMS prin care îl anunță că trebuie să se descurce singur că fetele pentru că ea și-a găsit un iubit.

„Mi-a spus soția că să fac ce vreau cu fetele, de fapt mi-a dat SMS. Am înțeles că de două–trei zile fetele nu au mâncat, nu au băut. Acum sunt internat cu ele în spital, vreau să fac în așa fel încât să le pot crește eu. De mama lor divorțez”, a spus Iulian Mitu, tatăl fetelor.

Bărbatul a și depus o plângere la poliție împotriva soției sale.

„În urma sesizării polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de abandon de familie”, a confirmat acest lucru cms.șef Gabriela Costin, de la biroul de presă al IPJ Galați. Medicii de la Spitalul de Pediatrie din Galați, unde au ajuns fetițele, s-au declarat consternați de starea acestora, mai ales că cea mică avea peste 40 de grade. „Fetițele au fost aduse într-o stare deplorabilă de igienă, nemâncate, deshidratate, cu febră”, a declarat dr. Silvia Constantin Dinescu, de la amintita unitate medicală.

Protecția Copilului Galați a deschis de asemenea o anchetă, iar primele concluzii ale inspectorilor este că tată nu are posibilitatea să-și crească singur copilele, el neavând un venit stabil și fiind nevoit să muncească cu ziua, ca salahor, în costrucții. Drept urmare, assistenții de la Protecția Copilului speră ca la externare să găsescă pe cineva în familia extinsă (bunici, unchi) care să preia în plasament fetițele, după externare.

„Dacă nu se va găsi nimeni în familia extinsă atunci va trebui să cerem ordonanță președințială și să intre în grija statului”, a spus Gabriela Ghermănașu, asistentul social care a preluat cazul.

Potrivit unor informații neoficiale, mama fetițelor ar fi în acest moment în București, unde locuiește cu noul iubit. Ea a postat fotografii cu acesta pe Facebook, dar ulterior și-a șters contul de rețeaua de socializare.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv