<!–

–>

Prefectul Capitalei, audiat la Parchet

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

1 comentarii

–>

Embed:

Link:

Prefectul Capitalei a stat la audieri peste două ore, în calitate de martor. Procurorii Parchetului General au vrut să afle de la Speranța Cliseru ce motive a avut pentru a semna ordinul de intervenție în forță a jandarmilor.

Speranța Cliseru, prefectul Capitalei: “Acel ordin de intervenție respectă în totalitate legea în vigoare. (n.r., întrebare reporter: Ați semnat fără să întrebați, doamnă? Asta spuneți?) Nu aveam…  Ce să întreb? Pe cine să întreb? (n.r., întrebare reporter: Cum ați urmărit evoluția evenimentelor, în Piață?) Nu, n-am fost în Piață”.

Alte detalii reies însă din declaraţiile celui care a coordonat jandarmii pe 10 august.

Laurențiu Cazan, coordonatorul jandarmilor la protestul din 10 august: “Când atacurile efective asupra forțelor de ordine nu încetează, vom ajunge la restabilirea ordinii publice în zonă. Dânsa a spus că este pregătită să intervenim pentru restabilirea ordinii publice, i-am adus în atenție acest lucru. Am fost la fața locului împreună, tot timpul, am văzut despre ce este vorba și atunci pot să spun că s-a luat decizia pentru a avea un ordin de restabilire a ordinii publice. Ora 20.00”.

Speranţa Cliseru nu a dat un răspuns tranșant când a fost intrebată despre o eventuală intervenție a ministrului de Interne.

“(n.r., întrebare reporter: V-ați întâlnit în acea zi cu ministrul de Interne?) Nu m-am întâlnit. (n.r., întrebare reporter: V-a sunat vreo secundă?) Nu pot să va răspund. (n.r., întrebare reporter: V-a cerut să aprobați acel ordin cerut de jandarmi?) Nu pot să vă răspund la așa ceva”.

La Parchetul General, în timp ce prefectul Capitalei era audiat, au venit să depună plângeri încă două victime ale protestului din 10 august. O femeie are încă răni la picioare.

Potrivit Parchetului General, procurorii au înregistrat, până în prezent, 386 de plângeri depuse de protestatari împotriva jandarmilor, iar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au fost deschise, în urma violențelor de la protestul din 10 august, 22 de dosare penale.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

ACTUALIZARE Sute de oameni, protestari si jandarmi, au făcut plângeri si acuză comportamentul violent al unora dintre cei prezenţi la manifestare. Despre toate acestea ne vorbeşte Marius Popescu.

ACTUALIZARE Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru a ieșit din Parchetul General, după trei ore de audieri. Ea a declarat că are calitatea de martor și că a respectat legea. De asemenea, prefectul Capitalei a precizat că acel ordin de evacuare a Pieței Victoriei a respectat legea.

Am calitatea de martor. Am venit fără avocat, că nu era cazul (…) Eu vreau să vă asigur că eu am respectat legea cu strictețe, atribuțiile prefectului, contrar a ceea ce s-a speculat în spațiul public. Eu ca prefect al Bucureștiului alături de toți prefecții din țară suntem profesioniști, nu facem politică. Aș vrea să respectați instituția prefectului, să aveți încredere în noi că respectăm legea (…) Eu nu pot să răspund despre felul în care acționează alte instituții. Fiecare răspunde pentru el (…) Acel ordin respectă legislația, a declarat prefectul Capitalei la ieșirea de la audieri.

_______________________________________

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, care a semnat ordinul de intervenţie în forţă a jandarmilor la mitingul diasporei din 10 august, a fost chemată la Parchetul General.

Nu există informații legate de scopul acestei vizite, așa că pot fi luate în calcul două variante. Fie este vorba de o audiere, fie este vorba despre stabilirea unui protocol între Parchet și Prefectură.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, preciza, a doua zi după violenţele din Piaţa Victoriei, că la ora 23.11 prefectul Capitalei a emis ordin ca Jandarmeria să acţioneze în forţă, iar din acel moment şi până la ora 02.00 s-au luat măsuri astfel încât să fie evacuată zona.

Cei de la Parchetul General vor avea nevoie de foarte multe documente pentru a stabili ce s-a întâmplat pe 10 august.

Numărul plângerilor împotriva jandarmilor a ajuns la peste 380.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a înregistrat 22 de plângeri formulate de jandarmii care susțin că au avut de suferit de pe urma unor protestatari violenți.

Articole pe aceeaşi temă

Nou scandal diplomatic cu Israelul. Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa compară Piața Victoriei cu Fâșia Gaza

Parchetul General, SPP și SIE nu au informații cu privire la o tentativă de asasinat la adresa lui Liviu Dragnea

Bărbatul care a furat arma femeii jandarm a renunțat la contestarea deciziei de arestare preventivă. Avocat: “A conștientizat gravitatea faptelor de care este acuzat”

Noi detalii despre bărbatul care a furat pistolul de la femeia jandarm. Acesta a tras două focuri pe un câmp, ca să se distreze

Ministrul Carmen Dan și-a declinat responsabilitatea față de evenimentele din 10 august, în fața Comisiei de apărare. Opoziția susține că a fost un simulacru de audiere

Un bărbat rănit la mitingul din 10 august și internat apoi la Spitalul Universitar are Clostridium Difficile. Anchetă epidemiologică în unitatea medicală

A fost stabilită cauza morții protestatarului care a fost expus la gazele lacrimogene: o hemoragie digestivă. Urmează testele toxicologice

Numărul persoanelor care au depus plângeri împotriva jandarmilor se apropie de 400. Audierile vor avea loc atât la Parchetul General, cât și la cel Militar

Raed Arafat, în Comisia de Apărare a Camerei, despre decesul bărbatului care a participat la protestul diasporei

Pistolul furat de la femeia jandarm în timpul protestului din 10 august a fost găsit

Jandarmii au prezentat muniția și armamentul folosite la protestul diasporei și au făcut o demonstrație în fața ziariștilor

Şeful Jandarmeriei Române, Ionuţ Cătălin Sindile, chemat la Parchetul General. 300 de plângeri împotriva jandarmilor, depuse până acum

Dosar penal în cazul unui bărbat care a decedat la Spitalul din Alexandria. El a participat la protestul din Capitală. Precizările Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă

VIDEO INTEGRAL Declarația ministrului de Interne. C. Dan: 5 situații susceptibile de comiterea de abuzuri împotriva unor persoane care NU au săvârșit acte de violență

291 de plângeri înregistrate până duminică la Parchetul Militar. “Jandarmeria a făcut un abuz asupra cetățenilor”, “oameni neînarmați au fost întâmpinați cu brutalitate”

<!–

 

–>

ŞTIRILE ZILEI

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-296.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-296-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Prefectul Capitalei, audiat la Parchet ...