Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că, începând de joi, în mai multe regiuni din Grecia se menține riscul ridicat de incendiu, nivel 4 pe o scară de la 1 la 5, vizate fiind zonele din Grecia Centrală (insula Evia), peninsula Attica și nordul Greciei (Evros și insula Samothraki).

“Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecție Civilă local avertizează că se menține riscul ridicat de incendiu (nivel 4, pe o scara de la 1 la 5), începând cu data de 23 august 2018, pentru regiunile din Grecia Centrală (insula Evia), peninsula Attica și nordul Greciei (Evros și insula Samothraki)”, au transmis reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă remis miercuri MEDIAFAX.

Ministerul oferă informații românilor în legătură cu modul în care pot cere asistență consulară în cazul în care se confruntă cu probleme.

“Detalii despre evoluția vremii se pot obține accesând portalurile http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/GR-Grecia.html și http://www.hnms.gr/emy/en/index_html. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 și cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076″, a adăugat sursa citată.

De asemenea, MAE “recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.ro,www.mae.ro<http://www.mae.ro> și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie”.

În urmă cu o săptămână, locuitorii din două sate din insula Evia din Grecia au fost evacuați din cauza unui incendiu de vegetație agravat de vânturile puternice din zonă. A fost o măsură de precauție după ce 94 de persoane au murit în urma incendiilor de vegetație din Grecia. Peste 3.500 de case au fost afectate de incendiu, iar 1.000 dintre acestea trebuie demolate deoarece au fost complet distruse.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv