<!–

–>

Criza locuințelor în Franța

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

Piața neagră a închirierilor profită de cei care au nevoie de o locuință. Comunitățile locale nu dispun de suficiente locuințe sociale, iar doritorii nu îndeplinesc toate condițiile pentru a avea acces la o astfel de chirie. De aici, cercul vicios în care sunt prinși chiriașii, proprietarii și primăriile. Permisele de închiriere au tocmai acest rol, acela de a asana piața chiriilor în cazul persoanelor defavorizate și asigurarea unor condiții decente de locuit.

Mikael Hiraux, primar Fourmies: “Pentru mine, este urgent. Am obosit să văd în fiecare săptămână în biroul meu chiriaşi care vin să se plângă de condiţiile indecente de locuit”.

În Franța, agențiile imobiliare au un statut foarte bine stabilit, iar închirierea locuințelor se face pe baza unor reguli foarte stricte.

Charles Chauvet, agent imobiliar: “Trebuie să completez foarte clar un document administrativ cu numele chiriaşului, informaţii legate de clădire, tipul de apartament, statutul apartamentului. Fără acest formular, nu-l pot închiria”.

Permisele de închiriere reprezintă doar un pas. Amenzile pentru cei care profită de persoanele care au nevoie de o locuință și închiriază spații improprii vor fi aspre și pot ajunge până la 15 mii de Euro.

De la Paris, pentru TVR, Mihaela Antoche.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-298.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-298-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Criza locuințelor în Franța ...