<!–

–>

Aliații lui Trump, vinovați

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

1 comentarii

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

Condamnarea lui Paul Manafort, fostul șef de campanie al lui Trump, găsit vinovat de 8 infracțiuni ce au legătură cu frauda bancară și fiscală, a fost o primă lovitură pentru președintele SUA, care însă nu s-a simțit deloc implicat.

Donald Trump, președintele SUA: “Nu mă implică. Este trist, dar nu are nicio legătură cu Rusia, absolut deloc, este o vânătoare de vrăjitoare şi o ruşine”.

Avea să fie însă doar începutul unei zile negre. Câteva ore mai târziu, fostul avocat personal al lui Trump, Michael Cohen, a făcut o înțelegere cu procurorii și a pledat vinovat la mai multe capete de acuzare, cele mai grave având legătură cu campania electorală din 2016.

Robert Khuzami, procuror: “Dl. Cohen a plătit sume de bani către 2 femei care aveau informaţii care erau în detrimentul campaniei electorale din 2016 şi a candidatului”.

Și lucrurile nu se opresc aici. Avocatul lui Cohen susține că acesta este foarte dispus să le spună procurorilor și despre legăturile lui Trump cu Rusia, inclusiv dacă președintele știa despre atacul informatic asupra contra-candidatului Hillary Clinton.

Harry Litman, fost procuror general al SUA: “Sunt acuzaţii foarte, foarte serioase şi dacă se vor dovedi şi foarte grave asta va depinde de răspunsul aliaţilor săi din Congres”.

Democrații speră la o posibilă suspendare, însă pentru asta trebuie mai întâi să câștige alegerile din noiembrie și să preia controlul asupra Congresului. Niciun președinte SUA nu a fost îndepărtat din funcție prin procedura de suspendare. Criticii lui Donald Trump au fost însă impulsionați de evenimentele de ieri. La Washington, pe hotelul Trump au fost proiectate mesajele “vinovat”, “criminal” și ” aici se cazează penalii”.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Aliații lui Trump, vinovați ...