Siguranța călătorilor cu metroul este în pericol, întrucât Metrorex are un deficit de 700 de oameni, iar sindicatul ia în calcul o nouă grevă generală dacă problemele nu se rezolvă, a declarat luni Ion Rădoi, președintele Sindicatului Liber Metrou (USLM).

Aproximativ 300 de salariați ai Metrorex pichetează Ministerul Transporturilor între orele 12:00 și 14:00, pentru a atrage atenția asupra problemelor de la metrou.

“Avem o situație care durează de mai bine de un an: trebuie să angajăm 700 de oameni pentru siguranța circulației. Așa cum a constatat toată lumea, fără să știți prea multe amănunte, am avut anumite probleme tehnice și avem chiar și riscuri în siguranța circulației, fără personalul necesar”, a spus Radoi.

Potrivit acestuia, problema va deveni și mai gravă când va fi deschis metroul din Drumul Taberei.

Alte nemulțumiri ale sindicatelor vizează bugetul insuficient al Metrorex, noua organigrama, precum și situația contractelor.

Rădoi a adăugat că salariații vor protesta zilnic, până joi, în fața Ministerului Transporturilor, urmând ca, în zilele de 27 și 28 august să picheteze Palatul Victoria.

“Dacă nu se rezolvă, cu siguranța va avea loc o grevă generală în toamnă”, a susținut el.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv