Polițiștii din Teleorman au fost sesizați de reprezentanții spitalului din Alexandria cu privire la decesul unui bărbat în vârstă de 62 de ani, care s-a simțit rău în urma protestului din 10 august din Capitală, și au deschis un dosar penal.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman, Teodora Dragole, a declarat că polițiștii au fost sesizați de reprezentanții spitalului din Alexandria cu privire la decesul unui bărbat în vârstă de 62 de ani.

Anchetatorii au dispus efectuarea unei necropsii pentru a se stabili cauza decesului.

„Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Turnu Măgurele, ar fi decedat în noaptea de 19 spre 20 august. În această (luni- n.r.) dimineață, colegii noștri au deschis un dosar penal. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru a se stabili cauza decesului. Cercetările se efectuează sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria”, a declarat reprezentantul Poliției.

La rândul său, directorul medical al Spitalului Alexandria, Valentina Roibu, a declarat că reprezentanții unității medicale au solicitat deschiderea unei anchete pentru a nu exista vreo suspiciune.

„Am solicitat Serviciul de Medicină Legală și Poliția pentru a ridica orice suspiciune, să vedem ce a fost. Nu am avut de la aparținători nicio solicitare, iar aparținătorii nu ne-au declarat nouă nimic“, a declarat reprezentantul spitalului.

Ea a adăugat că starea pacientului era una degradată.

„Pacientul s-a prezentat la camera de gardă a Spitalului Turnu Măgurele, de acolo, cu vărsături, cu sângerare, cu melenă hematemeză, a fost trimis către spitalul nostru. A fost internat în Serviciul de Terapie Intensivă, unde i s-au făcut toate cele, cu tratament maximal, respectând tot protocolul. În data de 19, a prezentat stop cardio-respirator, care nu a răspuns la manevrele de resuscitare și s-a declarat decesul. Pacientul era într-o stare destul de critică“, a mai spus Valentina Roibu.

Surse locale au declarat că bărbatul a leșinat în urma acțiunii cu gaze lacrimogene, la mitingul din Piața Victoriei, din urmă cu mai bine de o săptămână. Bărbatul ar fi suferit o puternică hemoragie nazală și bucală, iar de atunci starea sa de sănătate s-a înrăutățit.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv