Artistul Aurelian Temișan și Ilinca Avram, prezentatoare a matinalului de la TVR Moldova, vor fi prezentatorii primei seri a Festivalului “Cerbul de Aur”, informează un comunicat TVR transmis, luni.

“Este o onoare pentru mine să dau start evenimentului anului din Piața Sfatului, alături de Aurelian Temișan. Este un eveniment istoric ce marchează 50 de ani de la prima ediție, dar și Centenarul Marii Uniri. Este și o mare responsabilitate, având în vedere că doar două basarabence au mai prezentat Cerbul de Aur, acestea fiind marea actriță Stela Popescu și inegalabila Anastasia Lazariuc. Va fi o seară memorabilă pentru mine! Vă așteptăm cu drag în data de 29 august la Brașov, la un spectacol de gală! Ne vedem acolo!”, a declarat Ilinca Avram, citată în comunicat.

Aurelian Temișan amintește că a mai prezentat Cerbul de Aur în 2009, “la ultima ediție”, și acum revine, în 2018, la ediția jubiliară.

“Pe 29 vă dau întâlnire direct de pe scenă pentru că voi fi la cârma prezentărilor. Așadar, ne vedem pe scenă, la seara de deschidere a Cerbului!”, spune Temișan.

Ediția aniversară a festivalului debutează pe 29 august, cu o seară de gală dedicată artiștilor care au marcat evenimentul de la Brașov. Prima seară este o sărbătoare a laureaților Festivalului, de la Luminița Dobrescu, primul artist român care a câștigat Marele Trofeu, la Paula Seling, Corina Chiriac sau Răzvan Krivach.

Spectatorii și telespectatorii se vor reîntâlni cu piesele rămase în memoria Festivalului, organizatorii pregătind un potpuriu cu melodiile care le-au adus artiștilor premii la Festival, printre acestea numărându-se și “Say something”, “Dau viața mea pentru o iubire”, “Cerul”, “Of, inimioară”, “Spune-mi”, “Inimă, nu fi de piatră”, “Je t’aime”, “Noapte caldă”.

În prima seară vor susține recitaluri Gigliola Cinquetti – câștigătoare a marelui Trofeu Eurovision Song Contest 1964 și invitată la a doua ediție a Cerbului de Aur, în anul 1969, Andra – laureată a ediției din 2005, interpretul de fado Paulo Braganza și trupa The Humans.

La ediția din acest an a Cerbului de Aur recitaluri vor fi susținute de Andra, Delia, Horia Brenciu, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, James Blunt, Amy Macdonald, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, Edvin Marton și vedeta Galei, Nicole Scherzinger.

Secțiunea concurs a Festivalului va avea 18 protagoniști. Artiști din 15 țări vor încerca să obțină Marele Trofeu al Festivalului Cerbul de Aur sau unul dintre celelalte premii.

Ediția jubiliară a festivalului va avea un format special, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului, spectacolul România Centenar și evenimente adiacente.

Biletele pentru Festival sunt disponibile pe site-ul Eventim și în rețeaua partenerilor săi. Evenimentul va fi transmis în direct și în exclusivitate la TVR 1 și TVR Moldova.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv