Roger Federer (37 de ani, locul 2 ATP) și Novak Djokovic (31 de ani, locul 10 ATP) se vor înfrunta în finala turneului de la Cincinnati. Elvețianul a câștigat competiția de șapte ori până acum.

Roger Federer a ajuns în finala turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Cincinnati, dotat cu premii totale de 5.669.360 dolari, după ce belgianul David Goffin, locul 11 ATP, s-a retras din cauza unei accidentări survenite în al doilea set. “David nu s-ar retrage decât dacă ar fi nevoit să o facă. Îl respect foarte mult, dar sunt totodată încântat să ajung din nou în finala de la Cincinnati”, a spus elvețianul, după meci.

În finală, Federer îl va întâlni pe Novak Djokovic, locul 10 ATP. “Este unul dintre adversarii cei mai dificili din întreaga mea carieră, fără îndoială. Este un mare campion. Am avut meciuri tari de-a lungul anilor, inclusiv aici, la Cincinnati”, a spus Federer, întrebat cum vede finala împotriva sârbului.

Novak Djokovic, care a trecut în semifinale de Marin Cilic, și Roger Federer se vor întâlni pentru a 46-a oară în carieră, în finala de la Cincinnati.

Cea mai recentă înfruntare dintre cei doi a avut loc acum 31 de luni, în 2016, când Djokovic a trecut de elvețian în semifinalele de la Australian Open. Și în întâlnirile directe, sârbul conduce cu 23-22.

Novak Djokovic a pierdut însă finala de la Cincinnati de nu mai puțin de cinci ori, de trei ori, respectiv în 2009, 2012 și 2015, chiar în fața elvețianului.

Roger Federer, care a împlinit 37 de ani pe 8 august, a câștigat acest turneu de șapte ori.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv