Funeraliile naţionale au loc în prezenţa unor înalţi responsabili politici italieni, informează AFP, citată de Agerpres. Aproape jumătate din familiile îndoliate au decis să boicoteze ceremonia și au preferat să organizeze funeralii private, în semn de protest la adresa guvernului. Potrivit celor mai recente date, 41 de persoane au murit și 50 au fost rănite după prăbușirea podului de pe autostrada A10. Pompierii italieni care scotocesc printre ruinele podului prăbuşit la Genova au găsit în noaptea de vineri spre sâmbătă noi corpuri într-o maşină strivită de un bloc de beton, a anunţat Protecţia civilă.

Doliu național în Italia / FOTO: Captură Youtube

<!–

–>

Echipele de intervenţie nu au dorit să precizeze numărul corpurilor găsite, dar, potrivit presei italiene, în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost găsită maşina unei familii, în care se aflau un cuplu şi o fetiţă de 9 ani.

Într-o sală imensă a Parcului expoziţional din Genova, transformată într-o capelă plină cu lumânări, au fost așezate 18 sicrie, între care unul alb, al unui copil de 8 ani. Fiecare sicriu este acoperit cu flori și are alături numele sau fotografia victimei.

Arhiepiscopul de Genova, Angelo Bagnasco, cel care oficiază slujba religioasă, şi-a exprimat “tot respectul pentru cei care au ales să nu vrea funeralii naţionale”.

“Nu trebuie să murim din cauza neglijenţei, a nepăsării, a iresponsabilităţii, superficialităţii şi birocrației”, a subliniat vineri și Arhiepiscopul de Napoli, cardinalul Crescenzio Sepe, în timpul unei slujbe religioase pentru comemorarea a 4 tineri.

Astăzi, drapelele sunt coborâte în bernă în Italia.

La reluarea campionatului de fotbal, în acest weekend, jucătorii vor păstra un minut de reculegere şi vor purta o brasardă neagră. Meciurile celor două echipe din Genova – Sampdoria şi Genova – au fost amânate.

Vineri, guvernul italian a anunţat că procedura de revocare a concesiunii tronsonului pe care se afla podul respectiv din Genova a fost declanşată oficial, printr-un mesaj trimis concesionarului Autostrade per Italia.

Într-un comunicat publicat în cursul serii, şeful guvernului, Giuseppe Conte, a precizat că societatea concesionară are la dispoziţie 15 zile pentru a contesta decizia.

<!–

 

–>

ŞTIRILE ZILEI

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-248.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-248-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
Funeraliile naţionale au loc în prezenţa unor înalţi responsabili politici italieni, informează AFP, citată de Agerpres. Aproape jumătate din familiile îndoliate au decis să boicoteze ceremonia și au preferat să organizeze funeralii private, în semn de protest la adresa guvernului. Potrivit celor mai recente date, 41 de persoane au...